Verkstadskväll för Rolls-Royce och Bentley Entusiaster

26 april var det dags för årets andra verkstadskväll och den blev en fullträff. Det var många Rolls-Royce och Bentley ägare och entusiaster som kom förbi för att kolla på 3 olika bilar på lyften och få tester gjorda på bilarna.

Årets andra träff i vår verkstad gick av stapeln den torsdagen den 26 april i form av en verkstadskväll. Innan verkstadskvällen drog igång klockan 17 så hade några gäster tagit sig hit innan för lite mindre arbeten som behövdes utföras på deras bilar. Detta var allt från års service till att byta packningar i bromspumpar till att sänka höjden på nivåregleringen på en Bentley Arnage.

Vårt uppdrag som verkstad är och har alltid varit att hjälpa de som inte har kunskapen, orken eller kanske utrymmet att hålla på med bilarna själv och vi ser det som ett stort privilegium att få arbeta med dessa bilar. Vi vill göra det möjligt för alla att kunna äga och köra en entusiastbil.

Verkstadskvällen började klockan 17 med en liten introduktion om företaget och de nya hårde kraven på verkstäder som MRF och SFVF satt upp. På lyftarna stod då redan en Rolls-Royce 20/25 HP från 1935 med en A. Mulliner kaross samt en svensksåld Rolls-Royce Corniche Fix Head Coupe från 1976. Sigvan och Ove började testa 20/25 HP samtidigt som Mikael och Christer började testa Cornichen. Under tiden som bilarna testades berättade Andreas om hur en test går till och lite historik om modellerna som sådana.

För 1 år sedan valde vi att knyta ett nytt avtal med en stark samarbetspartner. Vårt val föll på Autoexperten som ägs utav KG Knutsson. KG Knutsson är ett gammalt företag med cirka 40 agenturer för bland annat Castrol, NGK, Hella, Bosch, 3M med mera.

Detta samarbetet gör att vi kan ta hem delar direkt från agenturen till ett billigare pris. Detta gör även att vi får support på produkterna vi köper direkt av tillverkaren. KGK och Autoexperten har en utbildad support vi kan ringa till oavsett vad vi har för problem.

Det var väldigt populärt att få kolla under bilarna och se hur de ser ut. Det är ju sällan man får möjligheten att få se dessa rariteter på en lyft. Efter de 2 första testerna gjorde vi en liten rundtur i verkstaden för att se vad för arbeten vi håller på med nu.

Kvällen fortsatte sedan med att vi testade en Bentley Arnage T från 2006. Det är ju alltid trevligt när entusiaster kan samlas på detta sättet och umgås och prata om deras gemensamma intresse. Man hittar alltid något att prata om.

Vi kommer att planera några fler träffar under året och vi kommer meddela datum för kommande träffar i god tid innan så de som vill hinner anmäla sig.

2018-05-05T15:47:11+00:00