Verkstadskväll med Svenska Jaguarklubben

19 april var det dags för årets första verkstadskväll och den blev fullbokad direkt. Det var många Jaguar ägare och entusiaster som kom förbi för att se kolla på 3 olika bilar på lyften och få tester gjorda på bilarna.

Årets första träff i vår verkstad gick av stapeln den torsdagen den 19 april i form av en verkstadskväll. Vi har arrangerat träffar för klubbar och större sällskap förr men detta är en ny tappning som vi provar. Entusiast och veteranbilar är något som vi alltid gillat och våra hjärtan brinner för gamla bilar och att bevara bilarna men framför allt bevara kunskapen att sköta om bilarna.

Vårt uppdrag som verkstad är och har alltid varit att hjälpa de som inte har kunskapen, orken eller kanske utrymmet att hålla på med bilarna själv och vi ser det som ett stort privilegium att få arbeta med dessa bilar. Vi vill göra det möjligt för alla att kunna äga och köra en entusiastbil.

Kvällen började klockan 17 med ett litet välkomsttal av vår ekonomiansvariga Maria och efter det tog Andreas över. På lyftarna stod då redan en Jaguar XK120 Fix Head Coupe från 1954 och en Daimler XJ40 från 1992. Sigvan och Ove började testa XK120 Coupen samtidigt som Mikael och Christer började testa XJ40. Under tiden som bilarna testades berättade Andreas om hur en test går till och lite historik om modellerna som sådana.

Det var väldigt populärt att få kolla under bilarna och se hur de ser ut. Det är ju sällan man får möjligheten att få se dessa rariteter på en lyft. Efter de 2 första testerna gjorde vi en liten rundtur i verkstaden för att se vad för arbeten vi håller på med nu.

Innan den sista testen påbörjades bjöds det på lite macka, kaffe och muffins. Det är väldigt trevligt att få träffa likasinnade som uppskattar entusiastbilar på samma sätt som man själv gör. När väl kaffet och fikat var uppätet så fortsatte man med den sista testen för kvällen vilken var en Jaguar E-Type Fix Head Coupe Serie II från 1970.

Vi avslutade kvällen med att beundra den otroligt vackra E-Type innan den kördes av lyften. Man ryser i kroppen när alla “katter” drar igång sina motorer och åker hemåt i solnedgången.

Nästa verkstadskväll den 26 april är för Rolls-Royce och Bentley entusiaster och redan fullbokad.

2018-04-20T14:07:35+00:00