Renovering av en Mercedes 280 SL Pagoda från 1970

Du kan här följa vårt arbete när vi renoverade denna vackra Mercedes 280 SL Pagoda. Renoveringen är en så kallad “nut and bolt” renovering och det betyder att varenda skruv är nertagen och renoverad. Denna typ av renovering är extremt tidskrävande men det är värt varenda timme när man väl ser slutresultatet och ägarens min och kroppsspråk när han får nycklarna efter renoveringen.

Under våren 2010 fick vi förtroendet att renovera denna vackra Mercedes Benz 280 SL Pagoda från 1970. När bilen kom in i verkstaden såg den rätt okej ut i karossen och det verkade vara en schysst bil att utgå ifrån när man renoverar. Det skulle visa sig att karossen var lappad och lagad både här och där….

När man gör en totalrenovering gäller det att vara noggrann från början. Man börjar med att ta hundratals bilder innan man börjar skruva isär bilen. Det andra man gör är att dokumentera själva renoveringsprocessen noggrant med kort, skisser, ritningar och framförallt ha tålamod.

När vi skruvar ner bilen lägger vi ner alla delar var för sig i återförslutningsbara påsar och skriver på dem var de sitter för att man enkelt ska veta vart delen hör hemma när man skall montera ihop bilen några månader eller år senare.

Att göra en totalrenovering tar lång tid. Det är mycket som skall koordineras för att det ska flyta på. Reservdelar ska komma i tid, underleverantörer skall göra sina jobb i tid och blir det några små förseningar kan det påverka hela arbetet flera veckor om inte månader i värsta fall. Så det vill till att alla delar beställs i tid och att man långt i förväg beställer tid hos alla underleverantörer så som sadelmakare, lackerare och så vidare.

Karossen är helt färdig på hösten 2011 och skickas under vintern till lackeraren för underarbete så att slipgrunden hinner sätta sig innan man sliper den och till slut lägger på lacken. Växellådan skickas iväg till en specialist som bara renoverar automatlådor.

Under våren 2012 är karossen tillbaka från lackeraren och monteringen börjar. Framvagn och bakvagnen är ganska lätt att få på plats med alla nyrenoverade delar. Alla bussningar är nya och alla delar är sandblästrade och målade i rätt färg. Original skruvarna är behandlade med zink för att se ut som nya skruvar.

Just Pagoda modellen är en sportig modell som egentligen är tronföljaren till Mercedes värsting från 1950 talet, 300 SL Gullwing. Det är en liten sportbil som är gjord för att klara allt från slingriga alpvägar till att ligga och äta mil på autobahn. Det är med andra ord en relativt komplicerad bil med tanke på tekniken som fanns på slutet 1960 talet då bilen är konstruerad.

Vi börjar ta ner bilen och märker ganska fort att många av kromdelarna har dålig passform men tänker inte så mycket mer på det utan fortsätter att montera ner bilen. Mer och mer delar tas ner och till slut så är bilen bara en tom kaross där vi ska slipa bort lacken.

När slipmaskinen börjar dra av den gamla lacken så märker vi att det tar evigheter innan den kommer ner till plåten. Orsaken är att bilen mest troligt är krockad och man inte har haft råd att laga den på ett korrekt sätt. Man har därför lagt på väldigt mycket spackel för att passformen och linjerna på karossen ska bli rätt.

Det första vi får göra är att slipa av hela karossen och sedan mäta oss fram till hur bilen skall se ut egentligen. Hålet där grillen skall sitta är intryckt och det glipar nästan 2 cm mellan kromet och hålet där kromet skall sitta. Så vi får börja med att återställa karossen till sin ursprungliga form. Detta kommer ta tid.

Vår plåtslagare Lasse som jobbat med oss i över 20 år arbetar vant med alla typer av plåtarbeten och han lyckas återställa karossens alla former som dem var tänkta från början. Det är ett tidskrävande arbete men med erfarenhet och lite slit så börjar karossen återgå till sin forna glans.

Under tiden som Lasse håller på med karossen så håller vår mekaniker Mikael på att börja renovera motor och lösa detaljer samtidigt som Andreas på reservdelar har daglig kontakt med specialister i både Sverige och Tyskland för att få tag i alla delar som behövs.

När bakvagnen och framvagnen väl är på plats så monterar vi dit den färdigrenoverade växellådan innan vi kan lyfta i motorn. När man lyfter i motorn i en nylackad kaross är det alltid lite nervöst. Man vill ju inte skada den nya lacken men det är väldigt ofta små marginaler när man lyfter i en motor och det krävs ofta flera personer som spanar och guidar motorn för att man inte ska skrapa i någonstans.

Motorn sitter nu på plats och vi kan nu påbörja den sista monteringen av detaljer i motorrummet. De flesta detaljer i motorrummet är monterat på plats innan man lyfter i motorn så nu är det bara att koppla in vattenslangar mellan motor och kylare. Bromssystemets rör och slangar ska kopplas in likaså alla rör och slangar från bensintanken så att motorn får någon bränsletillförsel.

Inredningen har vår sadelmakare gjort klar så stolarna, instrumentpanel och alla mattor är bara att montera in. Det är lite mer komplicerat att montera och spänna upp suffletten så att den sitter snyggt.

Nu när nästan hela bilen är monterad så återstår finjusteringen. Utöver att se till så att motor och växellåda går bra så är det en rad andra saker man måste kolla. Håller suffletten tätt? Är det något vindbrus nu när det sitter nya lister överallt? Det är som att göra en slutinspektion på en bilfabrik. Det är många punkter som måste godkännas innan man kan lämna över nycklarna till kunden.

Vi kör bland annat bilen på en rullande landsväg för att se så att drivlinan uppför sig som förväntat och det är även där vi gör sista justeringen på motorn.

Det är alltid speciellt när man jobbat med en bil så länge och man får se det färdiga resultatet. Man känner en otrolig stolthet som yrkesman när man levererar bilen till ägaren och man ser att de nästan inte tror sina ögon när de får se bilen efter renoveringen. Det ger en överväldigande känsla att de uppskattar det arbete man lagt ner på deras ögonsten.

Det som återstår nu är att gå igenom arbetet med kunden och ta en provtur med ägaren och förhoppningsvis få deras godkännande. Ägaren till bilen är otroligt imponerad när vi kört den första turen. Bilen känns precis som en ny bil men har karaktär som inte de nya bilarna har idag.

Sammanfattningsvis så är det ett privilegium att kunder lämnar sina ögonstenar till oss för att återbringa dem till sin forna glans. Det är lite som en bergodalbana att renovera entusiastbilar. Vissa perioder går allt uppåt och väldigt lätt. Sedan kommer det där branta stupet som suger i magen. Det kan vara mer rost än man trott eller att vissa delar inte går att få tag i. Sedan går det uppåt igen. Precis som livet går det upp och ner men man får alltid en bra känsla i kroppen när man levererar något som man lagt ner sin själ i.

2018-01-23T10:55:14+00:00