Rolls-Royce Silver Cloud II Std. Saloon 19612017-10-27T08:35:06+00:00

Project Description

 

Rolls-Royce Silver Cloud II Std. Saloon 1961

Såld

Chassinummer: LSWC472

Årsmodell: 1961

Kaross: Std. Saloon

Karossbyggare: Rolls-Royce

Vänsterstyrd

Detta är en Silver Cloud II från 1961 som är i ett bra bruksskick. Det är monterat en AC i bilen och det sitter ett rostfritt avgassystem. Bromsarna är övergångna för några år sedan och man har även bytt ut startmotorn till en modern Nippon startmotor. (den gamla startmotorn finns kvar). Mekaniskt sett så är bilen i ett bra bruksskick. Framvagnen skulle behöva ses över och det skulle behövas en framvagnsjustering. Inredningen är i ett fint skick med en härlig patina och normalt slitage. Karossen är omlackerad och skulle behöva ses över då lackeringen är undermålig.

Över det hela taget en bil i bra brukskick som startar i alla väder och kräver lite kosmetisk översyn på vintrarna. Vi har gjort ett 70 punkters test och bilen finns hos oss för närmare titt och provkörning.

Bilarnas utveckling efter kriget var snabb och det gällde att komma ut med ett modernt chassi och kaross för att fästa sin position på marknaden. Projekt “Siam” var Rolls-Royce nyaste projekt med i stort sett samma raka 6 cylindriga motor som satt i R-Type på 4887cc fast med en modifierad topp. Man använde en automatlåda från GM som standard men man kunde även beställa sin bil med manuell låda. Servostyrning och dubbla huvudbromscylindrar blev standard 1957. När modellen preseterades så fick den namnet Rolls-Royce Silver Cloud eller Bentley S-Type. Den första serien tillverkades mellan 1955-1959. När serie 2 presenterades så hade man bytt ut den 6 cylindriga motorn mot en V8 på 6230 cc. Redan 1963 kom serie 3 ut och den hade då dubbla strålkastare iställer för enkla . Det blev dessutom standard med elhissar till rutorna. Silver Cloud och S-Type modellerna anses idag som en klassisk modell och många tänker på just dessa modeller när man säger Rolls-Royce. Detta är en klassiker som varje bil-entusiast bör äga minst en gång i sitt liv.