Bentley Continental R 19932018-10-10T16:00:04+00:00

Project Description

 

Bentley Continental R 1993

300.000 SEK

Chassinummer: CX42085

Årsmodell: 1993

Kaross: Coupe

Karossbyggare: Bentley

Vänsterstyrd

Detta var den dyraste bilen som Rolls-Royce och Bentley koncernen hade tillverkat i företagets historia och det var väldigt många som vill ha denna drömbil. När den lanserades var det med svindlande motorprestanda och väghållning som gjorde att denna lyxkupé blev en succé från säljstaren 1992.

Just denna bil är importerad och står just nu i Danmark för inspektion. Inredningen är i skapligt fint skick och man märker att när Bentley designade interiören så var allt fokus på föraren och lyxiga material så som skinn i finaste kvalitet och träinredning av finsate valnöt.

Karossen har många små skavanker så som stenskott och några småbucklor som man ganska enkelt kan åtgärda. Det finns en spricka i bakrutan men i övrigt så är bilen i ett gott skick. Detta är en bil för entusiasten som gillar att meka litegrann över vintern och med lite puts så har man en riktigt fin bil till en mycket resonabelt pris.

Bernt Hansen i Danmark har gått igenom bilen och ägaren har spenderat över 100 000  kronor på bilen det senaste året för att uppdatera och säkertställa bilens skick.

Bilen finns i Danmark hos vårt systerföretag Bernt Hansen Eftf. ApS för inspektion och provkörning. Hör av er för mer information och se testprotokollet som ligger här på hemsidan.

1992 kom en helt ny kaross kallad Bentley Continental R. Denna modell var en 2-dörrars Coupé från H.J Mulliner Park Ward och gick endast att köpa i Bentley-version. Samtliga var försedda med Turbo. Bilen fick designpris världen över och den var verkligen elegant. Detta var ”Top of the Line” på Rolls-Royce koncernen under 1990 talet. Modellen tillverkas i en serie av 200-250 bilar per år. Inredet på denna Bentley är helt nytt men mekaniken är till stor del standard-produktion.