Nytt tänk möter gammal teknik.

Med ett nytt tänk ska de förenkla och framtidssäkra ägandeskapet av en entusiastbil i norden. GBV är i antågande och även entusiastbilsverkstäderna måste följa de nya reglerna som införs 1 januari 2020.

Henrik Frederiksen på sin gård i Ebeltoft med en av sina samlarbilar

Henrik Frederiksen tog över Bernt Hansen Automobil Service i Trollhättan under 2015 och har sedan dess verkat för att modernisera och utveckla företaget. Vid sin sida har han Andreas Öhlén som trots sina 30-år redan arbetat många år i företaget och dess- utom hunnit med att arbeta i England under en period.

”Efter att ha arbetat i England kom jag tillbaka och såg företaget med nya ögon. Det finns stor potential men även utrymme för förbättring inom alla områden. Det handlar om att bli mer strukturerad och att ha en bra kommunikation med kunder, anställda och leverantörer”.

Man förstår ju att det kräver både verktyg och kunskap när man går runt i verkstaden och ser alla olika bil- modeller. Andreas visar och berättar om bilarna som står på billyftarna och de som står bredvid för slutmontering. En grön skönhet i form av Rolls-Royce Silver Cloud II Cab som är inne för bromsrenovering, Rolls-Royce Phantom V för totalrenovering, Alfa Romeo 1600 Junior, Porsche 911, VW Bubbla Cab, Excalibur. Spannet i både ålder och modell är stort.

”En av de förändringar som gjorts är att vi har breddat oss. Vi arbetar nu med fler bilmärken än bara Rolls-Royce, Bentley och Jaguar. Vi har sett att behovet varit stort av en verkstad som klarar av att arbeta med entusiastbilar av alla dess slag”.

Datorer och gamla handverktyg slåss om platsen på arbetsbänkarna. Vi stannar till vid en Bentley 3 ½ liter där en av mekanikerna gör en förgasarinställning. Man lyssnar och skruvar. Någon sätter sig i bilen och gasar och en annan mekaniker står vid bilen.

”Verkstaden är ju utrustad med specialverktyg för modeller från 1906 fram till 2018 och arbetssättet har ändrats och utvecklats. Vi arbetar med bilar så gamla som 1905 fram till de senaste modellerna, vilket gör att våra mekaniker måste vara både skickliga och nytänkande för att klara av utmaningar som uppstår i verkstaden. Ibland är delar trasiga som inte går att få tag i och ibland uppstår fel som ingen stött på tidigare”.

Hur gör man då när en del inte går att få tag i?

”Ibland tillverkar vi en ny. Det är ju verkligen en fördel när vi har plåtverkstaden här. Ibland går det att hitta begagnade delar via våra underleverantörer. Det är en stor del av mitt jobb, att leta delar i Europa eller på nätet. Jag har ju arbetat med reservdelar i England och har ett stort kontaktnät där. Det är en otrolig fördel”.

Andreas berättar en historia om en styrsnäcka som man ägnat ett år åt att leta efter och inte fanns att få tag i någonstans, men tack vare kontakter kom det ett samtal från en av våra leverantörer i USA som fått in en bil som skall skrotas som har delen vi söker. Vi tittar på bilen i fråga och jag förstår att den här bilen kommer att få ett varmt välkomnande av sin ägare när den är klar. Vi ställer oss i plåtverkstaden och tittar när en skärm blir justerad för att passa in på en Porsche 911 och när plåt- slagaren tennspacklar ett område som slipats och ren- gjorts från rost. Man kan se att det är något han gjort förr.

”Kompetensen hos våra medarbetare gör att vi klarar av att arbeta med nästan allt. Vi har det mesta ”in-house” i form av eget plåtslageri, tennspackling, sadelmakeri, elarbeten och vanliga mekaniska arbeten. Lackering, kromning och maskinbearbetning gör vi inte själva men har hittat fantastiskt duktiga underleverantörer som vi använder. Kunden lämnar in bilen och vi sköter resten. Enkelt ägande”.

Framtidssäkra ett företag som håller på med gamla bensinbilar känns som en utmaning, med tanke på att elbilen är på väg. Om 20 år kanske det föds barn som inte ens kommer att uppleva något annat än eldrift.

”Vi ser det som vår uppgift att bevara bilkulturen i norden tillsammans med vårt danska systerföretag. Det finns plats för både elbilar och entusiastbilar. Elbilen kommer bli det vanligaste transportmedlet i framtiden och en entusiastbil sätter man sig i när man vill ha en körupplevelse”.

På tal om framtid och yngre generationer. Har ni många kunder som är yngre eller är det mest äldre personer som äger en Bentley eller Rolls-Royce?

”Det är ju en utmaning att få yngre att uppskatta äldre bilar. Vissa bilmärken har ju lyckats att få nästa generation att älska deras bilar, andra har det svårare. Där hoppas vi få hjälp av bilklubbarna runt om i landet och av influencers som tycks vara det som gäller när det kommer till att få ungdomar att bli inspirerade”.

Telefonen ringer igen och ännu det är ännu en kund med frågor och funderingar. Samtalen är långa emellanåt och Andreas svarar tålmodigt och eftertänksamt på alla frågor. Solen skiner ute och det är vår i luften. Det kanske är därför det kommer många samtal idag?

”Ja, säsongen börjar närma sig. De flesta börjar ta ut sina bilar i mars-maj och då blir det högt tryck på verkstaden som nu jobbar för fullt för att färdigställa de lite längre vinterprojekten. Både den svenska och danska verkstaden kommer ha fullt upp med bilar som ska ha vårservice innan de skall ut för säsongen”

En Bentley Continental GT körs in i verkstaden för service och bromsbyte. Den ser relativt ny ut i mina ögon. Hur kommer det sig att en kund väljer er framför original?

”Det har importerats många Bentley Continental och Flying Spur det sista så vi väntar in en del sådana på service. Jag tror många tycker att vi är mer prisvärda att gå till jämfört med original. Vi har samma kvalitet på delar och har stort know-how. När det gäller Bentley har vi en Bentley Independent Workshop Licens vilket ger oss extra tillgång till information och AOS till Rolls- Royce”.

Hur gör man då för att se till att en entusiastbil ska hålla så länge som möjligt?

”Sköt servicen och byt vätskor i bilen även om du tycker att bilen inte körts så mycket. Sen är det viktigt att starta upp och köra bilen regelbundet. Inga bilar mår bra av att stå för länge. Det är som med kroppen, vi behöver röra på oss för att cirkulationen i kroppen skall fungera. Det är likadant med en bil”

Med det tipset säger vi hejdå till platschefen Andreas som vinkar glatt med telefonen i högsta hugg och verkstadsslamret i bakgrunden.

2019-02-22T07:42:24+00:00